måndag 5 april 2010

Leilas Filmjölkslimpa



Leilas fantastiska bok "A piece of cake"

Ett litet tips (som jag även i gamla bloggen tipsat om några gånger) på ett lättlagat och fantastiskt gott bröd!!

Ingredienser
4-5 dl filmjölk
1
dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Klart att servera - fantastiskt gott med smör, ost och på en ljummen brödskiva precis uttagen ur ugnen..!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar