fredag 4 november 2011

Vikten av en bra hälsa

Nu till lite tankar som jag brottats med några veckor ang hälsan..
Vikten är jag nu nöjd med, har gått ner ca 5 kilo precis som mitt mål var tidigare i höstas, men kroppen mår ändå inte 100% bra..

Har gjort ett hälsotest på jobbet där mina blodvärden inte var på topp, vet inte riktigt varför för jag lever verkligen inget ohälsosamt liv men sköterskan trodde det antagligen beror på gener, att jag måste kämpa resten av livet för att få dessa värden att vara ok.. Inget farligt just nu, men när jag blir äldre så har jag större risk för hjärt och kärlsjukdomar, diabetes m.m..

Så kontentan av detta.. Röra på mig minst 2 dagar i veckan, skilja på vardag och fest ang vilken mat jag äter och ta hand om mig lite extra helt enkelt.. Har förlikat mig med detta nu, men var jobbigt de första dagarna.. Jag är ju BARA 32 år och lever ett bra och helt ok liv gällande mat, alkohol m.m.. Varför har jag dåliga värden??? Men nu är det bara att gilla läget och göra det bästa av allt, skönt att de ändå har koll på en, man är i goda händer för vi har en fantastisk sjukvård i vårt avlånga land..!!

Nåt jag ska äta mkt av är:
Avokado
Nötter i alla former
Nötkött
Ägg
Fisk
Så nu är det bara att kickstarta med detta, köra järnet och förhoppningsvis när jag ska tillbaka i januari för lite mer prover så ser det mkt bättre ut..:)

Ha en härlig fredagskväll mina vänner!!
Kramar

1 kommentar:

  1. TACK snälla för sin omtanke, statusen är tyvärr den samma fortfarande. Vissa stunder får jag sitta tio minuter och sen resa mig upp för det gör så ont och det tar på krafterna.... Får hoppas på att det snart blir bättre!

    Vilket tufft besked för din din stackere att ha dåliga värden som oftast brukar vara ett tecken på dåligt levene när man lever sunt och hälsosmat. Förstår att det tar ett tag att vänja sig vid vetskapen och det är ju inte så mycket annat att göra än att äta som du skriver och så får vi hoppas att det håller värdena där de ska vara!

    Ta hand om dig vännen!

    Kramar Bella

    SvaraRadera