tisdag 15 februari 2011

Lax i krämig ostsås















Denna fantastisk goda laxrätt hittade jag hos Victoria på bloggfamiljen.se.. (bilder lånade från hennes sida) Vi åt med ris till men tror det även kan vara lika gott med pressad potatis.. Ska i alla fall jag testa nästa gång, för denna rätt kommer göras både en och två gånger till härhemma i småstaden..

4 port:


4 laxfiléer
citronpeppar
salt
purjolök eller schalottenlök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl färskriven paremsanost
pinjenötter

Strimla löken och lägg i botten på en ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå och krydda med salt och citronpeppar. Blanda grädde, creme fraiche och parmesanost. Smaka av med salt. Häll blandningen runt fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Kolla så fisken är färdig! Rosta pinjenötterna lätt i torr het stekpanna. Strö dem över fisken vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar